Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

N-VA: PS tegen beter veiligheidsbeleid uit schrik voor fusiespook

(18/03/2016) “Voor de PS zijn postjes belangrijker dan de veiligheid van de bevolking”, stelt Brussels N-VA-fractievoorzitter Johan Van den Driessche. De PS staat, in tegenstelling tot de N-VA, niet achter het MR-voorstel om op gewestelijk niveau het verzamelen en publiceren van criminaliteitsstatistieken te verbeteren. Dit zou nochtans leiden tot een beter veiligheidsbeleid maar de PS is tegen uit schrik voor een fusie van de politiezones.


In het Brussels Hoofdstedelijk Parlement werd vandaag het voorstel besproken om de criminaliteitsstatistieken systematischer, meer coherent, globaler en sneller te produceren. “Bijvoorbeeld in Londen, kan men met een paar muisklikken de misdaadstatistieken van de hele stad per week op de voet volgen. In New-York kan dat zelfs per wijk. In Brussel staan we op dat vlak echter nergens”, argumenteert Van den Driessche.

De statistieken zouden, aldus het voorstel, bovendien moeten worden aangevuld met een jaarlijks 'slachtofferonderzoek' waarbij aan een representatieve groep van personen gevraagd wordt van welk soort criminaliteit zij het afgelopen jaar het slachtoffer geworden zijn. Het probleem is immers dat niet alle misdrijven worden aangegeven bij de politie. “Dat de meerderheid zich kant tegen deze voorstellen is onbegrijpelijk want meten is weten wat leidt tot een beter veiligheidsbeleid en dus een verhoogde veiligheid”, zegt Van den Driessche.

“Het is misdadig dat Marc-Jean Ghyssels (PS) stelt dat het hier gaat om een 'volonté de fusionner les zones de police' en dus 'nadelig is voor het Gewest en alle inwoners'. Buiten het feit dat er geen verband is tussen deze voorstellen en het idee van de fusie van de zes politiezones, toont dit wel aan dat voor de PS-postjes belangrijker zijn dan een efficiënt veiligheidsbeleid voor de bevolking”, besluit Van den Driessche.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons