Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Doel 2020: ontwikkelingen rond megaproject Saoudi's trekken streep door Saeftinghedok

(18/03/2016) basis voor aan aanleg Saeftinghedok is niet meer...

Het Antwerpse havenbestuur gelooft niet meer in het Saudische ERS-afvalproject aan het Delwaidedok. Dat nieuws raakte vandaag bekend. Het Saudische Energy Recovery Systems (ERS) dook vorig jaar op als de vervanger voor rederij MSC, die van het Delwaidedok naar het Wase Deurganckdok verhuist.


Tijdens een rondvaart vorige week met de Commissie Openbare Werken van het Vlaams Parlement sprak haventopman Eddy Bruyninckx duidelijke taal over de toekomst van ERS-fabriek. “Als ERS er nog komt, zal het niet aan het Delwaidedok zijn. Onze visie is daarin geëvolueerd. Het Delwaidedok is een te belangrijke locatie voor containertrafiek en overslag en we willen het voor die functie houden. "

Dat wil zeggen dat de Antwerpse Haven op lange termijn voldoende capaciteit vrij houdt voor containeroverslag. De basis waarop de argumenten voor een Saeftinghedok zijn gebouwd, zijn daarmee van de aardbodem verdwenen. Men kan weliswaar nog wachten tot de Raad van State het onzalige GRUP-plan volledig naar de prullenmand verwijst. Maar het is duidelijk dat het nog een kwestie van tijd is voor er niemand nog van het Saeftinghedok spreekt.

Doel 2020 dringt er op aan om NU het geweer van schouder te veranderen. Het is meer dan tijd om grondig na te denken over een echte toekomst voor de ganse streek. Die toekomst moet er een zijn waar wel maatschappelijk draagvlak voor bestaat. Een toekomst die de mobiliteit en de laatste open ruimte niet hypothekeert. Dat is met het huidige GRUP-plan nooit het geval geweest.

Doel 2020

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons