Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Plaatstekort in Brusselse Scholen Overleg met minister van onderwijs Crevits

(15/03/2016) Brussel, 15 maart 2016-Vandaag om 15u30 is het burgerplatform ‘Ieder Kind een Stoel’ uitgenodigd bij Vlaams Minister van Onderwijs Crevits, om het capaciteitstekort in het Brussels onderwijs te bespreken.

Vorige week communiceerde het LOP (Lokaal Overlegplatform) de cijfers omtrent de inschrijvingen voor het komende schooljaar 2016-2017 in het Nederlandstalig Brussels onderwijs. De situatie is erger dan gedacht. Na de voorinschrijving van broertjes en zusjes, waren er in het hele Brussels Gewest 3.126 vrije plaatsen over in het Nederlandstalig basisonderwijs. Voor deze plaatsen hebben 5.118 ouders hun kinderen aangemeld.
Dat betekent: voor 1.992 kinderen is er volgend schooljaar geen plaats in de basisschool.Vooral voor kleuters is het probleem schrijnend. Voor de onthaalklas en de eerste kleuterklas hebben 1.654 kinderen een stoel – tegenover 1.592 die naast een stoel vallen.

Vorige week kondigde Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits aan 30 miljoen euro extra te voorzien voor scholenbouw in Brussel.
De vraag die ‘Ieder Kind een Stoel’ zich vandaag op het kabinet stelt: “Is 30 miljoen euro voldoende om voor iedereen een stoel te voorzien ?”. De recente bouw van één basisschool in Sint-Jans-Molenbeek kostte zo’n 10 miljoen euro, de bouw ervan duurde ongeveer 6 jaar.

“Ieder Kind een Stoel” gaat overleggen met de bevoegde minister over oplossingen voor het capaciteitstekort. Want onderwijs is een internationaal recht van het kind, én de verantwoordelijkheid van de overheid.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons