Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

BUB: BLUNDER VAN OVERTVELDT IS TEKENEND VOOR PARTICRATIE

(14/03/2016) AAN VERSPILLEND FEDERALISME WORDT WEEROM NIET GERAAKT

Op 7 maart 2016 werd bekend dat de regering Michel een gat van eerst 2, dan 3 miljard euro in de begroting heeft ontdekt. De minister van FinanciŽn, Johan Van Overtveldt (N-VA), en de Minister van Begroting, Sophie WilmŤs (MR), hadden de belastinginkomsten schromelijk overschat. Naar verluidt hadden ze zich op fictieve cijfers gebaseerd. Voor de B.U.B. is dit het zoveelste bewijs van de incompetentie van de particratie.De regering Michel I maakt geen verschil t.o.v. de regering Di Rupo, behoudens het feit dat de splitsingsmanie er (voorlopig) niet is. Deze regering Michel zal nu om het gat in de begroting op te vullen een marxistische belastingsregering moeten worden, wat ze Di Rupo en consoorten net verweet. Aangezien we bovendien te doen hebben met liberalen moeten we opletten voor de uitverkoop van BPost, Proximus (vroeger Belgacom), NMBS, Belfius en andere parastatalen. Tevens waarschuwt de B.U.B. voor nog meer draconische besparingen in nationale beleidsdomeinen zoals justitie, politie, leger en musea die nu al zwaar te lijden hebben onder de regionaliseringen van bevoegdheden en financiŽle middelen.

Het probleem is ook dat de federale regering geen eisen kan stellen aan regionale en communautaire regeringen, hetgeen de Europese Unie wel kan t.o.v. BelgiŽ. Het is net de E.U. die BelgiŽ verplicht nu minstens 2 miljard euro voor de begroting te vinden.

Ministers Van Overtveldt en WilmŤs blijken in elk geval totaal onbekwaam en dienen de eer aan zichzelf te houden of ontslagen te worden. In een bedrijf zou dit al gebeurd zijn. Het feit dat de particratie zich blijkbaar ongestraft de grootste blunders kan permitteren, is een echte schande voor onze rechtstaat en zeer nadelig voor BelgiŽ. Van Overtveldt, die als hoofdredacteur bij Knack altijd een strikte begrotingsdiscipline bepleitte, kan zijn functie niet meer op ernstige wijze bekleden.

N-VA trachtte deze flagrante mislukking echter nog op een zielige wijze goed te praten. Zo luidde het op hun Facebookpagina op 9 maart: ďJohan Van Overtveldt is een uitstekende Minister van FinanciŽn. De Minister van Begroting is Sophie Wilmes. Wat de onterechte aanvallen op de MinFin in de media betreft zijn wij het eens met Mevrouw Crevits. Niemand wordt daar beter van.Ē Dat is zeker juist voor de flaminganten zelf !

Tenslotte legt de B.U.B. de nadruk op het feit dat het basisprobleem van het taalfederalisme nog steeds niet is opgelost. Als dat absurd en peperduur systeem zou worden afgeschaft, zouden de Belgische staatsfinanciŽn er heel wat beter uitzien. Er zou namelijk ongeveer 10 miljard euro per jaar aan iets anders kunnen besteed worden. Het feit dat de particratie deze optie zelfs niet overweegt, is een belediging aan het adres van de 11 miljoen Belgen !

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons