Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Vlaams Belang feliciteert AfD met klinkende overwinning en roept politieke klasse op lessen te trekken

(14/03/2016) Het Vlaams Belang feliciteert AfD-voorzitter Frauke Petry met de spectaculaire verkiezingsoverwinning die haar partij vandaag behaalde bij de deelstaatverkiezingen in Rheinland-Pfalfz (11%), Baden-Württemberg (12,5%) en Sachsen-Alhalt (23%). De kiezers hebben deze deelstaatverkiezingen onmiskenbaar aangegrepen om op een uiterst democratische, maar tegelijk besliste manier duidelijk te maken dat zij baas in eigen land willen blijven.


Behalve een krachtige veroordeling van de ‘open grenzen’-politiek van Angela Merkel, is het resultaat van deze stembusslag ook een afstraffing van de halfhartige manier waarop de CDU probeerde afstand te nemen van het beleid van haar eigen regering. In die zin zijn deze deelstaatverkiezingen ook een les voor de N-VA die er zich in bekwaamd heeft met stoere verklaringen voor de camera’s een lakse politiek in de regering te compenseren. Het slaat nergens op om – zoals Theo Francken afgelopen weekend deed – zijn ‘zorg’ uit te drukken over de afschaffing van de visumplicht voor Turken, zonder er in de regering alles aan te doen om de onverantwoorde ‘Turkse deal’ tegen te houden én er desnoods zijn veto tegen uit te spreken.

De indrukwekkende score die de AfD vandaag neerzette, kan geenszins afgedaan worden als een ‘geďsoleerd incident’. Wel integendeel: vandaag wordt opnieuw aangetoond dat de standpunten van partijen zoals het Vlaams Belang actueler zijn dan ooit en beantwoorden aan wat steeds bredere lagen van de bevolking denken. De strijd voor identiteit en nationale soevereiniteit - en tégen massa-immigratie, EU-bemoeizucht en neoliberale globaliseringswaan - krijgt door de verkiezingsoverwinning van de AfD nog meer wind in de zeilen.

Het resultaat van de AfD is ongetwijfeld slecht nieuws voor de Duitse politieke klasse en het zelfgenoegzame EU-establishment, maar zonder meer hoopgevend voor Duitsland en Europa. Het Vlaams Belang spreekt dan ook de hoop uit dat het eerste zonnige weekeinde van dit jaar het begin mag inluiden van een Duitse en Europese politieke lente.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons