Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

VOKA: Bouwvergunning voor treinstation Kerklaan Machelen is zegen voor mobiliteit

(10/03/2016) Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is verheugd dat de NMBS een bouwvergunning heeft verkregen van de Vlaamse overheid om een nieuw treinstation te bouwen aan de Kerklaan in Machelen. “Dit station is een enorme stap voorwaarts voor de bereikbaarheid en ontwikkeling van de reconversiezone Vilvoorde-Machelen en een zegen voor duurzame mobiliteit in deze regio”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur. De werken aan het station zouden ten laatste binnen twee jaar moeten starten.


De Vlaams-Brabantse Kamer van Koophandel pleit al jaren voor het treinstation in Machelen. Dit nieuwe station vervangt de huidige halteplaats Buda en vormt een onderdeel van het GEN (Gewestelijk Expressnet of S-lijnen van het Brusselse voorstadsnetwerk). Bovendien vormt het een belangrijke toegang tot de reconversiezone Vilvoorde-Machelen waar tal van projecten gepland zijn. Dankzij dit station, dat ongeveer in het midden van de reconversiezone komt, wordt deze zone op een duurzame manier bereikbaar gemaakt. “Dit is nu eenmaal een zeer interessante maar ook filegevoelige regio. Alle initiatieven om de bereikbaarheid te vergroten, zijn een stimulans voor de werkgelegenheid in de streek en juichen we toe”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “Als de tramlijnen van het Brabantnet van De Lijn ook gerealiseerd worden, krijgt deze regio eindelijk het openbaar vervoersaanbod dat ze verdient.”

Voka Vlaams-Brabant is ook blij dat de verschillende overheden in dit verhaal samenwerken en helpen om deze regio op een duurzame manier bereikbaar te maken. Samen met de renovatie van het treinstation in Vilvoorde, ondertussen al in uitvoering, krijgt de regio op minder dan een jaar tijd opnieuw goed nieuws van de NMBS. “Hopelijk komt het dossier voor dat derde belangrijke treinstation, in Haasrode, ook snel in beweging”, klinkt het nog bij Voka Vlaams-Brabant.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons