Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

N-VA: Pascal Smet: koning van de aankondigingspolitiek

(09/03/2016) “Minister Smet zweeft doelloos rond en verkondigt maar wat. Als je zo weinig te vertellen hebt over je realisaties, heb je blijkbaar veel tijd om te dromen”, reageert Brussels N-VA-parlementslid Cieltje Van Achter op het zoveelste ‘feel-good-plaatje’ opgehangen door minister Smet. “Het is nog altijd niet duidelijk of er geld is voor de uiterst dringende tunnelrenovaties. Laat ons daar eerst op focussen.”In een interview in De Standaard verkondigde minister Smet dat hij een studie wil opstarten voor een extra tunnel aan het Louiza-Stefaniacomplex en een metro naar Groot-Bijgaarden. Hij heeft echter nog geen idee van welk hout pijlen te maken als het gaat om de tunnelrenovatie.

“Smet is meester in het oplaten van ballonnetjes die hij niet kan realiseren. Denk maar aan zijn Skytrain naar Tour en Taxis of zijn metro naar het Eurostadion op de Heizel. Vandaag is de metro naar Groot-Bijgaarden en een nieuwe tunnel aan de beurt. Het is ergerlijk dat de minister enkel communiceert over wilde dromen, terwijl wij wachten op zijn renovatieplannen voor de tunnels”, vervolgt Van Achter.

De enige deadline in de aanpak van de Brusselse mobiliteitsknoop is nota bene een deadline van de federale regering. Zij streven naar een operationeel GEN-netwerk in 2017. “Smet zou hier beter een voorbeeld aan nemen en communiceren over wat hij tegen wanneer wil realiseren. Zo heeft hij blijkbaar een investeringsplan voor het openbaar vervoer maar communiceert hij niet wat dit plan concreet inhoudt. Wanneer wordt de metro gemoderniseerd, wanneer gaan de parkeergeleidingsborden, die ergens stof liggen te vergaren, geplaatst worden, wanneer komen waar de afgescheiden fietspaden, tegen wanneer mogen we de beloofde 10.000 overstapparkings en het parkeerplan verwachten, … Ik heb echt geen boodschap aan het zoveelste ballonnetje en de zoveelste studie en verwacht van een minister dat hij zich bezig houdt met realisaties. Hij is straks 2 jaar minister en we hebben er het raden naar wat zijn concrete deadlines en aanpak van de mobiliteitsproblematiek zijn”, aldus Van Achter.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons