Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Weyts investeert in ambitieuze toeristische projecten

(08/03/2016) Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts lanceert een nieuwe oproep voor toeristische hefboomprojecten. Die moeten Vlaanderen nog aantrekkelijker maken voor een internationaal publiek. Weyts wil buitenlandse bezoekers prikkelen met ambitieuze projecten die internationale uitstraling hebben. “Ik wil gericht investeren om Vlaanderen als toeristische trekpleister naar een hoger niveau te tillen”, zegt Weyts. “Zo kunnen we bezoekers uit de hele wereld verleiden.”


Vlaanderen heeft al heel wat toeristische troeven, maar het internationale publiek is altijd op zoek naar nog meer beleving. Weyts wil daarom gericht investeren in ambitieuze, toeristische projecten die een hefboom zijn voor het toerisme. “Elke toerist die Vlaanderen komt bezoeken, is een nieuwe sponsor voor onze horeca en handelszaken”, zegt de minister. “Toerisme is een belangrijke groeimotor van onze economie.”

Weyts trekt resoluut de kaart van grotere projecten. Door een beperkter aantal projecten te belonen met een groter bedrag financiële steun, mikt de minister op een maximaal effect. Ambitieuze hefboomprojecten met enige schaal en uitstraling kunnen de toeristische beleving in Vlaanderen naar een nog hoger niveau tillen.

Om in aanmerking te komen voor financiële steun moeten projecten passen binnen de toeristische topprioriteiten: de Vlaamse Meesters, meetinginfrastructuur in erfgoedlocaties of nieuwe kernattracties als internationale uithangborden. In tegenstelling tot vorig jaar komen nu ook meetingprojecten vanaf 150 bezoekers in aanmerking, in heel Vlaanderen.

Bij de vorige oproep werden 10 projecten rond de Vlaamse Meesters en 9 rond kernattracties geselecteerd. Voor meetinginfrastructuur zijn 2 projecten op de shortlist geplaatst. “Hopelijk volgen er bij de nieuwe projecten heel wat kruisbestuivingen”, zegt Weyts. “Oude Vlaamse Meesters kunnen figuurlijk de hand schudden met hedendaagse Vlaamse meesters en inspiratie bieden voor nieuwe concepten in de sfeer van bijvoorbeeld gastronomie, erfgoed of cultuur.”

Projecten kunnen ingediend worden tot en met 31 mei 2016. Meer info op de site van Toerisme Vlaanderen: www.toerismevlaanderen.be/impulshefboomprojecten.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons