Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Jong VLD: laat mensen zelf beslissen wanneer ze hun feestdagen gebruiken

(08/03/2016) Jong VLD wil mensen vrij laten beslissen over wanneer ze hun wettelijk aantal feestdagen willen gebruiken. Volgens Jong VLD-voorzitter Maurits Vande Reyde biedt dat niets dan voordelen. “Het is vreemd dat vrije dagen anno 2016 nog steeds in teken staan van ofwel religie, ofwel de staat. Niet iedereen heeft trek om op 11 juli met een Vlaamse vlag te wapperen. Net zomin een flamingant veel heeft aan de nationale feestdag op 21 juli. Laat daarom gewoon iedereen de vrije keuze.”


Wie zijn zomervakantie dan met een paar dagen wil verlengen, kan dat gerust doen. Verkies je nog steeds de Vlaamse feestdag, Hemelvaartsdag of het vieren van het vliegend spaghettimonster? Ga je gang.

Volgens politiek secretaris Bavo De Mol zorgt de vrije keuze ook voor meer economische activiteit: “Nu is alles gesloten op een feestdag. Volgens berekeningen kost dat onze economie 170 miljoen euro per feestdag. Laat mensen de vrije keuze en je verdient een groot deel van dat bedrag terug, zonder dat iemand een feestdag verliest.”

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons