Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

BUB: PARTICRATIE VERSPILT BELASTINGGELD OP SCHANDALIGE WIJZE

(08/01/2016) Absurditeit is koning bij de particratie. In plaats van alles te doen om het aanbod aan openbaar vervoer te verbeteren, geeft de particratie steeds minder middelen aan de Belgische spoorwegen. Sommige particraten willen de NMBS zelfs splitsen tussen het noorden en het zuiden van het land.

Bij dit jaarbegin van 2016 is heel de aandacht van de politici en de media gericht op de staking van de vakbonden van de NMBS op 6 en 7 januari. De partijen van de regering zijn verbolgen over de wil van de vakbonden om de spoorwegen gedurende twee dagen lam te leggen, vooral in het zuiden van het land.

Voor de B.U.B. gaat het hier opnieuw om volksbedrog. Als de syndicaten staken, is dat niet voor hun plezier. Dat vertaalt een grote malaise binnen de Belgische spoorwegen, die sinds lang ondergefinancierd zijn en die het nog meer zullen zijn na de nieuwe aangekondigde besparingsronde van 3 miljard euro. Hoe kan men nu de spoorwegen efficiŽnter maken als men hen steeds meer middelen afpakt? Dat is de omgekeerde wereld.

Als men echt de files wil verminderen, moet BelgiŽ massaal in het spoor investeren. Nochtans, zoals altijd, blokkeert het taalfederalisme elke oplossing aangezien de staatshervormingen de overheidsmiddelen zodanig hebben versnipperd dat een herfinanciering van de NMBS een illusie is zolang dit federaal systeem bestaat. De verantwoordelijken voor deze impasse zijn niet de vakbonden, maar de particraten die het geld van de belastingbetaler op een schandalige manier verspillen: ze hebben zonder het akkoord van de Belgen 6 regeringen en 6 parlementen gecreŽerd, die het bestuur van ons klein land verlammen. Het federaal systeem kost bovendien 10 miljard euro per jaar. Het is dan ook normaal dat er geen geld meer is voor essentiŽle zaken zoals veiligheid en openbaar vervoer. Hoe durven de particraten in die omstandigheden nog lessen geven aan de vakbonden?

De particratie moet zich dus niet verbergen achter de vakbondstakingen om haar eigen falen te verdoezelen. Ze is zelf verantwoordelijk voor de desastreuze toestand van de NMBS. Het ergste is dat de particratie van het noorden van het land probeert er een communautair spel van te maken omdat voor ťťn keer de vakbonden van het zuiden van het land, die minder gevoelig zijn voor de chantage van de flaminganten, zich niet laten doen in tegenstelling tot de vakbonden van het noorden, die onder het juk van de ďVlaamsĒ-nationalisten en hun media gebukt gaan. De B.U.B. houdt niet van stakingen, maar zeggen dat ze de fout van de vakbonden zijn, is kort door de bocht aangezien het de particratie is en zij alleen die de Belgische spoorwegen kapotmaakt.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons