Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Belgian Solutions

(03/10/2013) Nu zaterdag 5 oktober stelt de Brusselse Beurs-schouwburg om 22 u het boek Belgian Solutions van David Helbich (Berlijn, 1973) voor. Sinds enkele jaren trekt Helbich, gewapend met een scherp oog en een fototoestel, dagelijks onze hoofdstad in. Hij neemt er foto’s van spits gevonden, typisch Belgi-sche oplossingen voor onverwachte problemen in het straatbeeld. Helbich richt zijn lens op slordige weg-aanduidingen, abrupt onderbroken fietspaden, trap-pen die nergens naar leiden en andere bouwkundige bloopers die de surrealistische nonchalance van de Belg typeren. Sinds 2009 post Helbich zijn meestal absurde maar vaak hilarische foto’s op facebook en andere sociale netwerkplatformen.

Vandaag telt zijn project duizenden volgers die van over de hele wereld ‘Belgian solutions’ spotten, en zo zijn project verder doen groeien. Dankzij de steun van de Beursschouwburg (Brussel) en Kunstencen-trum BUDA (Kortrijk) vindt een selectie van 300 ‘Belgian solutions’ eindelijk de weg van het internet naar een boek.

Belgian Solutions is een uitgave van MediuMER, een imprint van MER. Paper Kunsthalle. Het boek telt 304 pagina’s en 300 kleurenfoto’s. Tijdens de presentatie van het boek, nu zaterdag in de Beurs-schouwburg, zal de kunstenaar een selectie foto’s tonen en de aanwezigen vergasten op een special solution performance.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons