Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Senaat stelt nieuwe borstbeelden van Koning Albert en Koningin Paola voor

(03/07/2013) Op dinsdag 16 juli 2013 stelt de Senaat, officieel en in hun aanwezigheid, de nieuwe borstbeelden van Koning Albert II en Koningin Paola voor. De kunstwerken zijn van de hand van Wilfried Pas (http://www.standbeelden.be/kunstenaars/wilfriedpas).

Traditiegetrouw bezit de Senaat de borstbeelden van elk vorstenpaar. De beelden van het eerste vorstenpaar, Leopold I en Louise-Marie, hebben hun plaats gekregen in het halfrond van de Senaat. De beelden van Leopold II en Maria-Hendrika, Albert I en Elisabeth, Leopold III en Astrid, Boudewijn en Fabiola, en nu ook Albert II en Paola, staan opgesteld in de Groene salon van de Senaat.

Op de Openhuisdag van 21 juli 2013 worden de nieuwe borstbeelden aan het publiek getoond, maar de media kunnen alvast de plechtigheid op 16 juli 2013 bijwonen. Wel moeten de media zich TEGEN VRIJDAG 12 JULI 2013 inschrijven op info@senate.be met vermelding van mediabenaming, namen, e-mailadressen en gsm-nummers.

Mediafaciliteiten

Op dinsdag 16 juli 2013 krijgen de vooraf ingeschreven media, tussen 9u30 en 10u10, aan de ingang Leuvenseweg 7 een dagaccreditatie en een persdossier.

Daarna kunnen ze zich opstellen in het peristilium. Om 10u30 verwelkomt het ontvangstcomité er het Vorstenpaar. Het ontvangstcomité bestaat uit Senaatsvoorzitster Sabine de Bethune, Kamervoorzitter André Flahaut, Voorzitster van het College van Quaestoren Olga Zrihen, de Eerste minister of zijn vertegenwoordiger, beeldhouwer Wilfried Pas en Jan Hoet, lid van de Kunstcommissie van de Senaat.

Terwijl de officiële foto wordt genomen onderaan de eretrap, begeleiden kamerbewaarders de media langs een andere trap naar boven. Daar kunnen de media zich achteraan in het Senaatshalfrond zelf opstellen. De academische zitting begint er met de ondertekening van het gulden boek en wordt gevolgd door korte toespraken door Sabine de Bethune, Olga Zrihen en Jan Hoet.

Om 11u verlaten de media snel het halfrond langs de twee deuren achterin, om zich dan op te stellen in de Groene salon. Daar toont het ontvangstcomité de borstbeelden aan het Vorstenpaar.

Om 11u10 begint in de Leeszaal en de Rooksalon van de Senaat tenslotte de receptie waarop de media nog enkele minuten kunnen werken.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons