Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Cd&V : Vlaamse Gemeenschapscommissie en meertalig onderwijs

(30/11/2011) Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie buigt zich over meertalig onderwijs
Op maandag 5 december 2011 organiseert de Commissie Onderwijs van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, onder voorzitterschap van Bianca Debaets, een hoorzitting over meertalig onderwijs. De zitting zal worden ingeleid door de professoren Annemarie Schaerlaekens (KUL) , Piet Van de Craen (VUB) en Piet Van Avermaet (Steunpunt Diversiteit en Leren). Zij zullen hun visie geven over de effectiviteit van meertalige onderwijsconcepten.

Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel wordt gekenmerkt door een grote talige diversiteit. Hoe kunnen onderwijsinstanties daarmee omgaan? Welke knelpunten en uitdagingen manifesteren zich bij de leerlingenpopulatie op het vlak van taal- en leerachterstand? Hoe wordt taalstimulering specifiek bij kansarme kinderen gepromoot? En hoe wordt ook ruimer de meertaligheid van de leerlingen gestimuleerd? Deze en andere vragen zullen tijdens de hoorzitting aan de academische experten worden voorgelegd.

Van bij haar ontstaan heeft de VGC ervoor gekozen om haar taalbeleid te laten leiden door wetenschappelijke expertise. De hoorzitting kadert in deze doelstelling en wil de onderwijsbeleidsactoren kennis laten nemen van de nieuwe wetenschappelijke inzichten inzake meertalig onderwijs.

Programma:

Commissie voor Onderwijs en Vorming
Maandag 5 december 2011 om 14.00 uur
Brussels Hoofdstedelijk Parlement Lombardstraat 69 1000 Brussel - zaal 201

Hoorzitting meertalig onderwijs
Gastsprekers :
- Prof. Dr. em Annemarie Schaerlaekens (KUL)
- Prof. P. Van de Craen (VUB)
- De heer Piet Van Avermaet (Steunpunt Diversiteit en Leren)

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons