Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

N-VA : Geluidsnormen binnenkort ook in bioscopen

(28/06/2011) Na muziekevenementen krijgen ook bioscopen binnenkort geluidsnormen opgelegd. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Tine Eerlingen (N-VA) aan Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege (CD&V).

Recent keurde de Vlaamse Regering de nieuwe reglementering over geluidsnormen voor muziekevenementen goed. In de commissie Leefmilieu stelde Tine Eerlingen al meermaals de problematiek van hoge geluidsniveaus in bioscopen aan de kaak. Ook daar blijkt nu een gepaste regelgeving in de maak. Dat is volgens het Vlaams parlementslid hoog tijd. Er zijn immers al gevallen bekend van bioscoopbezoekers die gehoorschade overhielden aan een avondje uit.

Hoewel in bioscopen het gemiddelde geluidsniveau vaak hoog is, zijn het de hoge piekgeluiden die acute gehoorschade veroorzaken. Op muziekevenementen is het dan weer de blootstelling aan hoge gemiddelde geluidsniveaus die voor de grootste problemen zorgt. Omwille van deze verschillen kon minister Schauvliege de bioscoopsector en de organisatoren van muziekevenementen niet dezelfde normen opleggen.

Minister Schauvliege deelt in haar antwoord mee dat er een aparte regeling komt voor bioscopen. De concrete uitwerking van de norm volgt na afronding van de sectorgesprekken die tijdens het zomerreces plaatsvinden. Naar eigen zeggen beoogt de minister een zo eenvoudig mogelijke regeling, met mogelijk alleen een beperking van het maximaal geluidsniveau.
Contactinfo:

Katrien Bruyland, Communicatieverantwoordelijke N-VA-fractie Vlaams Parlement
E-post: katrien.bruyland@vlaamsparlement.be
Auteur(s):
Tine Eerlingen, Vlaams parlementslid

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons