Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Vlaams Belang : Filip Dewinter in HP De Tijd : “België is een democratuur en de laatste koloniale staat van Europa”.

(19/11/2009) In een interview met de Nederlandse krant HP De Tijd zegt Filip Dewinter dat België een “democratuur” is : “Het cordon geeft precies weer waar België in verzeild is geraakt. Het is een democratuur. Diversiteit is het hoogste doel en de islam dient omarmd te worden. De multicultuur is de nieuwe godsdienst. Daar mag niet van afgeweken worden ; wie buiten de lijnen kleurt, doet niet meer mee. Ongeacht of je de verkiezingen wint of niet. België is een politiek correcte schijndemocratie, absurdistan.”

Over het cordon sanitaire zegt Dewinter : “ De schutskring is nog steeds actief. Ik merk wel inmiddels ter rechterzijde partijen bereid zijn om politiek zaken met ons te doen. Dat moet ook wel; wij zijn in de meeste parlementen de grootste oppositiepartij. Wij zijn overigens bereid om met alle partijen zaken te doen. Wij stemmen namelijk op inhoud. Maar de linkerkant kijkt ons met de nek aan, nog steeds. Die geven je nog geen hand, negeren ons volledig. Alsof ik een lepralijder ben. Dat is een bewuste strategie. Ze proberen ons niet alleen in een politiek maar ook in een menselijk isolement te duwen. Want iedereen heeft behoefte aan een schouderklopje of een vriendelijk woord. Maar ze negeren ons volledig en totaal. Dat vergt uithoudingsvermogen en een dikke huid.”.
Volgens Dewinter in HP De Tijd is België een koloniale staat : “België is namelijk de laatste koloniale staat van Europa. De Belgische overheden gedragen zich, de Walen bedoel ik, als een koloniale mogendheid tegenover de Vlamingen. Ze roven ons belastinggeld. Dus pleit ik voor de Vlaamse onafhankelijkheid.”.
Over de bedreigingen vanuit islamitische kringen is Dewinter kort en duidelijk : “De islamisten willen een sfeer creëren van intimidatie en angst, in de hoop ons het zwijgen op te leggen.”.Het volledige interview is te lezen op www.filipdewinter.org

Bart Debie

Woordvoerder/Persverantwoordelijke

Vlaams Belang, fractie Vlaams parlement
Bart.debie@vlaamsbelang.org
Vlaams Parlement

Leuvenseweg 86 1000 Brussel

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons