Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Beneluxparlement steunt 'Bid Book' voor WK 2018

(18/06/2009) Alain COURTOIS (B) en Henny SMORENBURG (N), de ambassadeurs van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2018, hebben op 15 juni 2009 voor de commissie Cultuur, Onderwijs en Volksgezondheid (voorzitter: Maya DETIEGE) en de Werkgroep WK 2018 (voorzitter: Luuk BLOM), een stand van zaken geschetst over de voorbereiding van deze kandidatuur.

Het Beneluxparlement wil immers waar nodig helpen voor het verzorgen van het 'Bid book'. Dit is het lastenboek waarin duidelijk omschreven staat hoe BelgiŰ en Nederland voor een succesvol wereldkampioenschap gaan zorgen op het vlak van infrastructuur, veiligheid, transport, medische verzorging, enzomeer. Dit Bid book moet in mei 2010, dus in minder dan ÚÚn jaar, worden ingediend bij de FIFA.

De Werkgroep WK 2018 zoekt oplossingen voor alle resterende problemen. Daarom waren op 15 juni alle betrokkenen aanwezig, zoals de co÷rdinatoren voor veiligheid en mobiliteit aangewezen door de Belgische en Nederlandse regeringen, de medewerkers van de Stichting HollandBelgium Bid die instaan voor de nationale promotie, de internationale lobbying en het opstellen van het Bid book, alsook leden van alle Belgische, Nederlandse en Luxemburgse parlementen.

De heer Courtois benadrukte vooral de sociale en economische waarde van het tornooi, de expertise van BelgiŰ en Nederland door Euro 2000 en het feit dat grootse evenementen niet steeds naar grote landen dienen te gaan. Er werd afgesproken dat het eisenpakket van de FIFA tijdens volgende vergaderingen van de Werkgroep per thema zal worden behandeld. Ook de burgemeesters van de betreffende gemeenten zullen bij de werkzaamheden worden betrokken.

In december 2010 wijzen de 24 leden van het uitvoerend comitÚ van de FIFA het WK Voetbal 2018 en 2022 toe.

Communicatieverantwoordelijke Beneluxparlement:

Patrick Peremans

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons