Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

N-VA: PS wil schulden opstapelen: ramp voor Vlaamse gezinnen

(13/10/2008) Algemeen voorzitter N-VA
Bart De Wever

Op een weekendje tijd verandert deze regering blijkbaar plots totaal van koers. Vůůr dit weekend zou men nog een overschot boeken op de begroting, vanmorgen op De Zevende Dag hoefde dat al niet meer en was een gewoon evenwicht ook al goed en voor de PS mogen er nu zelfs al opnieuw schulden gemaakt worden. De PS is zelfs bereid om de begrotingsopmaak uit te stellen. Deze regering krijgt duidelijk niets klaar of neemt dramatisch verkeerde beslissingen zoals de weggeef-verkoop van Fortis.

De openlijke oproep van de PS vandaag op hun congres om een tekort op de begroting te boeken, legt een gevaarlijke hypotheek op de betaalbaarheid van de pensioenen voor de Vlaamse belastingbetalers. Uitgerekend de partij die alle hervormingen weigert en daardoor de schulden heeft opgestapeld, stelt nu opnieuw voor om nog wat meer schulden te gaan maken. Tegelijk strijdt de PS, bij monde van Marie Arena, voor het behoud van de overheidstewerkstelling, wat grof is gezien het veel hogere percentage Franstaligen dat voor de overheid werkt.

Geleid door de PS heeft Paars alle structurele problemen van dit land 8 jaar lang onder de mat geveegd. De financiŽle gevolgen daarvan komen nu open en bloot te liggen. Intussen blijven de Vlamingen drie vierde van alle facturen betalen en wordt de toekomst van de Vlaamse gezinnen zwaar gehypothekeerd.

Schulden maken is uiteraard het gemakkelijkste wat een regering kan doen. Er is veel meer moed nodig om eindelijk eens het logge Belgische overheidsapparaat te ontvetten, de vele werklozen in Brussel en WalloniŽ te activeren en de expansie van de gezondheidsuitgaven tegen te gaan. Die moed heeft deze regering blijkbaar niet. Bij gebrek aan consensus pakt ze deze problemen niet aan en stapelt ze de schulden verder op. Vlaanderen blijft intussen betalen.

Als dat het beleid is van deze regering, die gedomineerd wordt door de Franstaligen, dan moet deze regering zo snel mogelijk aftreden. Zulk Franstalig beleid is immers een ramp voor Vlaanderen.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons