Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Twee professoren van de KU-Leuven overhandigen het “ BioInitiative Rapport “ aan premier Yves Leterme

(19/07/2008) Internationaal wetenschappelijk rapport waarschuwt voor gevaar voor de volksgezondheid van gsm-straling en andere draadloze communicatietechnieken

Op 28 mei jl heeft premier Yves Leterme de Leuvense professoren Stefaan Van Gool (kinderoncoloog) en Victor Moshchalkov (fysicus) op zijn kabinet ontvangen.

Tijdens het onderhoud hebben de professoren het Bioinitiative Report - een alarmerend wetenschappelijk rapport over de stralingsproblematiek- overhandigd aan de premier. Het rapport is samengesteld door topwetenschappers uit zes verschillende landen.

Professor Van Gool en professor Moshchalkov namen eerder dit jaar deel aan een hoorzitting in het Vlaams Parlement en waarschuwden reeds voor de risico’s van de straling voor de volksgezondheid. De straling komt vrij bij het gebruik van gsm’s , gsm/umts- antennes, de DECT-telefoons en babyfoons, WiFi/Wlan voor draadloos internet, DVB-T en –H antennes voor digitale (mobiele) televisie, WIMAX antennes voor draadloos internet, en vele andere draadloze toepassingen.Professor Van Gool en professor Moshchalkov, die vergezeld waren van ingenieur Stefaan De Cock, hebben gedurende een uur toelichting kunnen geven over het rapport. Het gesprek met de premier en zijn naaste medewerkster verliep in een positieve, constructieve sfeer. De premier heeft duidelijk interesse getoond en gewezen op het belang van het voorzorgsprincipe. Het voorzorgsprincipe houdt in dat de bevolking anticiperend beschermd moet worden, zolang niet met zekerheid is bewezen dat er geen schadelijke effecten zijn. Hij heeft opdracht gegeven aan zijn medewerkster om dit concreet op te volgen binnen de werking van de regering, meer bepaald de ministeries van Volksgezondheid en van Klimaat en Energie.

Stefaan De Cock: “ Wij zijn uitermate verheugd dat de problematiek eindelijk de aandacht krijgt van het hoogste politieke niveau. Premier Leterme heeft getoond dat hij de maatschappelijke problemen ernstig neemt en dat hij bereid is mee te zoeken naar oplossingen. De stralingsproblematiek is een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid en ze verdient de volle aandacht .”

Stefaan De Cock

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons