Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Nationaal UNIZO-voorzitter Rik Jaeken door Koning Albert benoemd tot baron

(28/04/2007) - “Barontitel is publiek eerbetoon aan alle zelfstandige ondernemers”

In het Belgisch Staatsblad verscheen vandaag het Koninklijk Besluit waarin onder meer aan nationaal UNIZO-voorzitter Rik Jaeken de titel van baron door de Koning wordt toegekend.

Rik Jaeken werd in 1999 verkozen als nationaal voorzitter van UNIZO. Hij is ingenieur, leidt een eigen KMO voor de verkoop en het onderhoud van plezierboten, is bestuurder in een aantal KMO’s en consultant gespecialiseerd in familiale bedrijven. Eerder was hij al voorzitter van UNIZO-Limburg. Hij is ook vice-voorzitter van Trias, de NGO met bijzondere aandacht voor het stimuleren van het zelfstandig ondernemen in ontwikkelingslanden. Rik Jaeken is Limburger en woont in Zonhoven. In juni loopt zijn statutaire termijn van maximaal twee maal vier jaar als nationaal voorzitter af.
In een reactie omschrijft hij “het toekennen aan mijn persoon van een barontitel door Zijne Majesteit de Koning als een grote en onverwachte eer. Ik zie deze erkenning evenwel op de eerste plaats als een terecht eerbetoon aan de dagelijkse inzet van alle zelfstandige ondernemers en bijzonder aan de ruim drieduizend ondernemers UNIZO-bestuurders voor hun geheel vrijwillige inzet voor hun collega’s in het belang van het zelfstandig ondernemen als essentiële motor voor een welvarende en democratische samenleving.”
Namens alle UNIZO-leden en medewerkers heeft UNIZO-gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt inmiddels de oprechte gelukwensen overgemaakt aan de voorzitter “naar aanleiding van deze terechte bekroning”.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons