Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

CD&V: geluidsoverlast billijk verdelen op basis van objectieve criteria met taak voor Europa

(26/04/2007) CD&V vraagt een verstandige oplossing voor de problematiek van de geluidsoverlast vanuit de luchthaven en dit op basis van een billijke verdeling en objectieve criteria.

Vandaag stelde Vlaams minister Kris Peeters hierover een door de Vlaamse regering unaniem goedgekeurd voorstel voor aan het overlegcomité.

Zekere jobs en een rustige nacht zijn de doelstellingen die CD&V voluit onderschrijft.

Daarom pleit CD&V voor wat de nachtvluchten betreft op de eerste plaats voor een objectivering en de inschakeling van deskundigen bijvoorbeeld door middel van het voorgestelde Instituut. We mogen ook het Europees kader en de Europese ontwikkelingen ivm de normering niet uit het oog verliezen. Immers in heel Europa wonen heel wat mensen onder start-en landingsbanen. Een Europese regeling sluit bovendien de onnodige concurrentie tussen luchthavens uit.

Intussen wordt de Belgische politiek geconfronteerd met het vraagstuk van de geluidsnormen. CD&V vindt dat de oplossing het eenvoudigst zal kunnen gevonden worden via een model waarin alle objectieve parameters (gezondheid, technisch, veiligheid, enz.) worden in opgenomen. België moet in Europa ook het besluitvormingsproces aldaar bespoedigen en dit in zeer nauw overleg met de regio's.

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons