Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Opinie: Media-hype: de 4de macht

Na de steekpartij in Oostende is er opnieuw een media-hype losgebarsten. Ik word behoorlijk kwaad als ik allerlei “experts” hun mening hoor verkondigen terwijl die puur bestaat uit zondebok-zoeken. Geweld op TV en in videospelletjes zijn het geliefkoosde doelwit. Dat de absolute meerderheid van de gamers géén moorddadige of aggressieve neigingen heeft, speelt geen rol. Ook de “hedendaagse muziek”, de “intolerantie in de samenleving”, gebrekkig preventiebeleid…

Maar kijken we nu eens naar de feiten. Dit was een ruzie tussen drie dronken jonge mannen. Dergelijke zaken staan vaak ergens in een klein kolommetje in een regionale bijlage van een krant. Waarom dit maal niet? Omdat een steekpartij ons doet denken aan de betreurde Joe die door 2 Poolse Roma-zigeuners werd neergestoken? Omdat we denken aan de schietpartij van HVT?

Dit was echter een ander incident, helemaal niet onwaarschijnlijk dat het een dronkenmans ruzie was die rampzalig afliep.

Laten we dus ophouden met die hype aub? Dat getuigt vooral van weinig respect voor de slachtoffers en het gerechtelijk onderzoek, want het wordt misbruikt door mensen om een eigen agenda door te drukken.

Auteur: Chris Demeyere

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons