Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Kryslovitz sprak met : Gerolf Annemans

Sergei Kryslovitz verkent nieuwe oorden! Omdat er nu eenmaal gemeenschappelijke doelen zijn, en er meer kan bereikt worden als een breed deel van de bevolking wordt vertegenwoordigd, gaat Actualitiek voortaan een kartel aan met Politics.be! Vanaf heden kan u met een zekere regelmatig een reeks van tien splijtende interviews verwachten met de grootheden uit de Belgische politiek. We leggen ons gewillig slachtoffer in kwestie telkens enkele opmerkelijke gebeurtenissen uit de voorbije politieke week voor. Beginnen doen we met Gerolf Annemans.

Voor alle duidelijkheid: de bijdrages van Kryslovitz berusten niet op feiten maar zijn van ironische aard.

Dag Gerolf. Het is geen eenvoudige week geweest voor je partij?

Okee, okee, er waren wat meningsverschillen, maar die zijn nu allemaal weer opgelost hoor. De partijtop heeft weer enkele mandatarissen spreekverbod opgelegd, en enkele anderen weten nu maar al te goed wat ze nog kunnen zeggen en wat niet. En ik pleit zelf schuldig hoor, want ook ik ben mijn boekje te buiten gegaan. Al zijn het natuurlijk vooral die klotejournalistjes die daar zo’n heisa hebben van gemaakt. Je kan er van op aan dat hun namen in mijn geheugen gegrift staan! Die zullen niet meer lachen eens wij aan de macht zijn! Ze zullen nog komen smeken om de horoscoop in ’t Pallieterke te mogen schrijven!

Nu, in de pers kwam het over alsof ik plots onze VB-lijst vol moslims wilde zetten, maar dat is uiteraard helemaal niet het geval. Als goede VB’er weet ik dat de islam onverenigbaar is met onze westerse democratie. Omdat ook onze beleidsplannen nogal onverenigbaar zijn met democratische waarden dacht ik dat wij op onze beurt dan wel weer compatibel waren met die bruin mannen, maar dat bleek dus niet zo. Gewoon een foute redenering. Gelukkig heeft Filip De Man dat een beetje rechtgezet.

Heb je de heisa rond Anne-Marie Lizin ook wat gevolgd?

Welja, ik kon moeilijk anders. Ik vind het alleszins belachelijk dat ze geen ontslag heeft genomen. Die linkse ratten denken toch dat ze alles mogen hé! Een rechter proberen te beïnvloeden met een briefje en een lijstje met namen om een vriendinnetje een duwtje in de rug te geven in een echtscheidingszaak, ’t is toch triestig hé. Als wij een rechter proberen te beïnvloeden, dan doen we dat tenminste op een serieuze manier. Met dreigbrieven, geweld en de nodige verbale agressie. Maar Annemarieke niet, die schrijft briefjes. En die Lizin ziet daar dan nog geen graten in! Zo zie je toch maar dat vrouwen eigenlijk niet geschikt zijn voor de politiek hé? Ik weet wel, wij hebben er ook, maar tussen ons gezegd en gezwegen, Morelleke zit er vooral voor haar schoon ogen en Anke kan je bezwaarlijk een vrouw noemen hé. (lacht) Grapje hoor! Zo mooi zijn die ogen van Morelleke helemaal niet!

Nu, het feit dat Lizin niet is moeten opstappen toont eigenlijk nog maar eens aan wie hier echt de plak zwaait in dit land : de Waalse socialisten! Elio en zijn rooie gevolg doen netjes wat ze willen en ze blijven maar Vlaamse centen inpalmen. Centen die anders misschien wel als dotatie voor het Vlaams Belang zouden kunnen dienen verdomme!

In Antwerpen is er sprake van een centrum-rechts kartel tussen N-VA, CD&V en VLD.
Daar heb ik van gehoord ja, maar het is niet dat ik er wakker van lig. Dat ze voor mijn part nog een kartel sluiten met de communisten, Waardig Ouder Worden en de partij ten behoeve van biseksuele gehandicapte oorlogsveteranen! In Antwerpen blijft de keuze simpel: Of je kiest voor ons, een duidelijk, hard en disciplinair beleid, of je kiest voor dat bonte amalgaam van elvendertig ruziënde fracties. Het is gewoon een zoveelste manoeuver om ons uit het stadsbestuur te houden, en het enige waar ze op uit zijn is postjes: schepenambten, een sjerp en als het even kan een visakaart. Wij van het VB zouden dat graag anders zien, want WIJ zouden graag die postjes hebben. En die visakaart alsjeblieft.

Sergei Kryslovitz

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons