Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Kleur bekennen

Wordt het niet stilaan tijd dat Verstrepen en Morel kleur gaan bekennen? Beide jonge spruiten blijken perfect geÔntegreerd in het Vlaams Belang, meer zelfs, ze worden bestempeld als de vernieuwers. Er wordt verwacht dat zij een nieuwe wind laten waaien door de Vlaams Belangfractie... Wacht eens even? Het Vlaams Belang hernieuwen? Kunnen ze dat dan wel als onafhankelijken?

Ze sloten zich aan bij het Vlaams Belang omdat ze politiek dakloos waren en toch slagkracht wilden hebben in het parlement (want ja, van hun verkiezing waren ze quasi zeker). Dan denk ik bij mezelf, je sluit je aan bij een partij die niet strookt met je eigen ideeŽn. IdeeŽn die je soms zelfs ronduit verwerpelijk vindt. Zo is Morel absoluut niet gekant tegen de holebi's in onze maatschappij, want enkele jaren terug liep ze samen met N-VA in een roze parade door de straten. En Verstrepen is dan weer helemaal niet akkoord met het standpunt van het Vlaams Belang inzake de islam en ook zijn mening over softdrugs is niet zo helder. Maar toch mogen deze mensen de nieuwe lijn van de partij uitstippelen. Een partij die trouwens net dezelfde is als de vorige, zo verklaarden de topmannen van het VB. Ze zeiden dit naar aanleiding van het al dan niet behouden van de dotatie die verleend was aan de voorgang, het Vlaams Blok.

Morel zegt het volgende op haar webstek:Ik sta als onafhankelijke kandidate op de Vlaams Blok-lijst omdat ik respect heb voor de 18.941 mensen die mij vorig jaar een voorkeurstem gaven op een ŗndere lijst. Ik wil die mensen niet bruuskeren.

Voor de duidelijkheid die andere lijst, is de lijst van de N-VA en niet die van het Vlaams Blok. Maar als dit geen hypocriete houding is van Morel, dan weet ik het ook niet weer. Enkel en alleen voor de vorm zou ze zich onafhankelijke noemen, om de mensen die voor haar stemden niet tegen de borst te stoten. Ze deelt alle standpunten van de partij, ze zet zich in voor de partij en wil de partij zelfs helpen vernieuwen, maar een volwaardig lid worden van het Vlaams Belang, o nee, dat gaat tť ver...

Op Verstrepens weblog staat dan weer het volgende te lezen:[...]kreeg ik telefoon van mijn fijne collega Marie Rose. Ze was opgebeld door een journalist van De Standaard die mij gisteren ook had opgebeld. ď..Verstrepen zegt zus en zo, en u zegt iets anders..Ē. Ze zijn bezig met een stukje waarin ze kost wat kost een wig willen drijven tussen ons allemaal van het Vlaams Belang en onafhankelijken.[...]

Blijkbaar ziet Verstrepen de onafhankelijken het Vlaams Belang als ťťn vast euhm... blok. Ondeelbaar hoe hard de stoute pers ook tracht ze uiteen te halen, hij ziet het als een thriller van jewelst. Ik zie het meer als een Romeo en Juliet, gedoemd om triest te eindigen. Met een lijntje of vijf kan je moeilijk dingen bewezen achten, ik weet het, nogal mager om enkel aan de hand van deze uitspraak de eenheid van VB-afhankelijken en onafhakelijken aan te tonen. Maar in alles wat ze doen, volgende de onafhankelijken slaafs en gedwee de partijtop. VBJ-bijeenkomsten, braderieŽn,...je zou bijna de ideeŽn vergeten. Maar ja, die blijven in VB-middens ondergeschikt aan de worsten natuurlijk!

Als voorvechter van de Vlaamse onafhankelijk, moet je volgens mij beginnen met de vraag: wat is onafhankelijkheid?

Reactie van Marie-Rose Morel

WELKOM ...

Ik kocht mij een lidkaart ! U ook ?

Inderdaad, vanaf vandaag ben ik lid van het Vlaams Belang !

Waarom ?

Omdat het vijf voor twaalf is. Rechts Vlaanderen moet zich verenigen als een hecht front tegen de linkse dictatuur.

Omdat ik het partijprogramma van het Vlaams Belang, waaraan we allen democratisch meewerkten, ten volle wil onderschrijven.

Omdat ik op 13 juni drempelverlagend wou zijn voor hen die het Vlaams Blok misschien een brug te ver vonden. En nu, met volle overtuiging kies voor het Vlaams Belang. Ik hoop voldoende vertrouwen van u te genieten, om u tot dezelfde stap te overtuigen.

Omdat ik na 6 maanden politiek gezien heb waar de kwaliteit en de goede wil zich bevinden.

Omdat ik Vlaming ben !

Marie-Rose

Pieterjan Viaene

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons