Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Column: Bart Hoeksteen over Jean-Marie Dedecker op de koffie bij Dutroux

Dedecker op de koffie bij Marc Dutroux. Dit leuke onderonsje zette het land op stelten, liet het uit zijn voegen springen. Zelfs de kelders in Sars-La-Buissière daverden. Waarom Dedecker en het VTM-journalistje dit in hun hoofd haalden weet ik niet, maar het was in ieder geval wel een leuke stunt. Zo worden we nog eens wakker geschud! Want het Dutroux-dossiertje begint stilletjes aan wat lang aan te slepen. Zes jaar geleden wou de Belgische bevolking nog massaal Dutroux martelen en verkrachten met het fototoestel bij de hand. Nu schiet daar niet veel meer van over. Nu willen ze Jo Lernout en Pol Hauspie verkrachten, zelfs de acteurs van de prulsoapen "Familie" en "Wittekerke" staan op de wachtlijst.

Dutroux wordt dus stilletjes aan vergeten. Waarschijnlijk heel het netwerk errond ook. Het enige wat nu interesse opwekt is het feit of Dedecker wel of niet in de VLD kan blijven, of hij al dan niet over de schreef is gegaan. Er wordt naast de opzet gekeken: het Dutroux-dossier. Het mag dan nog duizenden pagina's tellen maar dit gaat toch even te ver. Meer dan zes jaar zit de Waalse kindervriend in de cel en hij heeft enkel moeten terecht staan voor een autozwendeltje. De rest is blijkbaar bijzaak: de kinderlijkjes, de uithongering, het vermoorden. Het lijkt alsof iedereen immuun is geworden tegen deze lugubere feiten. Haat wekt het bij mij op, zuivere haat. Wat zit er toch allemaal achter dat dossier? Waarom duurt het zo lang? Elke dag opnieuw wordt Dutroux meer geschiedenis, wordt de doofpot in een andere doofpot gestoken, en zo verder.

Momenteel is Dedecker mijn held, want je hebt een flink stel ballen nodig om eventjes oog in oog te gaan staan met één der grootste misdadigers van het Koninkrijk België. Blijkbaar is dat de enige manier om nog eens de ogen van de bevolking, politici en onderzoekers open te trekken.

De redactie van politics.be is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van de stukken gepubliceerd onder de rubriek "columns en opinies"

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons