Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Opinie: Open brief aan meneer De Gucht

Beste Meneer De Gucht,

Wij als jongeren hebben het gevoel dat u dezer dage te veel naar de wereldbeker voetbal heeft gekeken. Wij willen u er echter op wijzen dat politiek geen voetbal is waar men bij andere ploegen de topspelers kan transfereren voor een bedrag dat groot genoeg is.

Politiek, volgens ons, zou moeten gaan over een maatschappelijk project dat men ten uitvoer zou willen brengen, niet over hoe men een ploeg kan bijeenbrengen die electoraal kan scoren.

U zou kunnen zeggen dat deze mensen niet getransfereerd werden met het oog voor machtsverwerving, maar dat zij zich achter het VLD-project zetten. Dan vragen wij ons af hoe u de uistpraken van uw kersverse spitsen kunt verklaren zoals Van Krunkelsven die verklaart dat hij ideologisch dichter bij Agalev zou staan in een interview met de Morgen. Of de transfer van senator Q, die stelt dat hij voor migrantenstemrecht is, terwijl uw partij net een breekpunt maakt van het feit dat het niet mag ingevoerd worden

Kortom wij, als jongeren, roepen u hierbij op om de politiek te laten gaan over de problemen die mensen in de straat hebben en de oplossingen die u naar voor zou schuiven. En niet langer meer over de transfergeruchten....Daar hebben wij nu net het tussenseizoen van de voetbal voor.

Met vriendelijke groet,
Dirk Saeys

De redactie van politics.be is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van de stukken gepubliceerd onder de rubriek "columns en opinies"

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons