Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Exclusief: Video-reportage met Abou Jahjah (AEL)

Politics.be brengt u exclusief een preview van een interview met Abou Jahjah, de leider van de controversiŽle Arabisch-Europese Liga (AEL), dat gemaakt werd enkele dagen voor zijn arrestatie. Het volledige interview zal u vermoedelijk binnenkort kunnen bekijken op nationale en internationale televisiestations.Abou Jahjah spreekt over de perceptie van de Islam na 11 september 2001 en de discriminatie van de burgers met een Arabische afkomst. Verder vraagt hij gelijke rechten inzake huisvesting, onderwijs en werkgelegenheid maar tegelijkertijd verwerpt hij de integratie van de immigranten daar deze als assimilatie geÔnterpreteerd wordt. Jahjah verklaart zelf het fundamentalisme te verwerpen maar hij ziet het fundamentalisme van de Christenen (verpersoonlijkt door V.S.-president George Bush, dixit Jahjah) als een grotere bedreiging voor de wereldvrede dan het Islamitisch fundamentalisme, daar de Amerikanen de grootste macht hebben in de internationale wereldorde.
Bekijk het interview nu...

Politics.be brengt u exclusief een preview van een interview met Abou Jahjah, de leider van de controversiŽle Arabisch-Europese Liga (AEL), dat gemaakt werd enkele dagen voor zijn arrestatie. Het volledige interview zal u vermoedelijk binnenkort kunnen bekijken op nationale en internationale televisiestations.
Abou Jahjah spreekt over de perceptie van de Islam na 11 september 2001 en de discriminatie van de burgers met een Arabische afkomst. Verder vraagt hij gelijke rechten inzake huisvesting, onderwijs en werkgelegenheid maar tegelijkertijd verwerpt hij de integratie van de immigranten daar deze als assimilatie geÔnterpreteerd wordt. Abou Jahjah verklaart zelf het fundamentalisme te verwerpen maar hij ziet het fundamentalisme van de Christenen (verpersoonlijkt door V.S.-president George Bush, dixit Jahjah) als een grotere bedreiging voor de wereldvrede dan het Islamitisch fundamentalisme, daar de Amerikanen de grootste macht hebben in de internationale wereldorde.

Klik op het play-driehoekje om de reportage te bekijken (breedband-connectie aangeraden). Met dank aan Digital Vitamin

DiscussiŽren over dit interview kan hier!

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons