Tekst vergroten Tekst verkleinen

Advertentie

Oproep: Doe mee aan het onderzoek van de Europese Referendum Campagne

Van WIT, de burgerbeweging voor directe democratie, kregen wij de vraag om onderstaande oproep op onze site te plaatsen. Een vraag waar wij graag op ingaan.

De Europese Referendum Campagne (ERC) is enkele weken geleden begonnen met een onderzoek in alle Europese lidstaten. De ERC onderzoekt welke partijen en kandidaten, die aan de Europese verkiezingen deelnemen, voorstander zijn voor een referendum over de Europese grondwet.

De Europese Referendum Campagne (ERC) maakt deel uit van Democracy International. Op dit ogenblik telt het ERC netwerk ongeveer 300 NGO's waarvan 26 in België. Zie http://wit-be.org/acties/eurefcamp

Het resultaat van deze enquête zal op de ERC site www.europeanreferendum.org verschijnen en op een persconferentie begin juni 2004 in het Europees parlement bekend gemaakt worden.

Voor België is het WIT, de burgerbeweging voor directe democratie, die deze enquête uitvoert. De resultaten voor België zullen op de WIT site http://wit-be.org gepubliceerd worden.

WIT verbreedt deze bevraging naar alle burgers en de kandidaten van de gewestelijke verkiezingen. De Europese Referendum Campagne met de toen bijhorende petitie (in 2003) was de aanleiding dat verschillende mensen meer wensen te doen dan alleen maar een petitie te ondertekenen; zij wensen mee voor direct democratische elementen te ijveren. Vandaar dat WIT de enquête ook thematisch uitbreidt.

Het gemakkelijkst vult u de enquête online in op: http://wit-be.org/watisdd/petitie.html

Of u kunt het formulier downloaden op: http://wit-be.org/acties/eurefcamp/bevraging05052004.pdf en dan doorfaxen naar: 016/758512

Vriendelijke groeten,
Bert Penninckx
Europese Referendum Campagne-België

ZoekenMeer info

Het Weer

Recensies

Nieuws

Cartoons